“Şartlı Taraftar Destek Platformu” FanSupport, Web Summit 2022’de ilgi odağı oldu
Dünyanın en büyük teknoloji konferanslarından biri olan Web Summit 2022, 1-4 Kasım tarihleri ortasında Lizbon’da düzenlendi. Yeni teknolojilerin nabzının tutulduğu aktiflikte, dünyanın birinci ve tek “Şartlı Taraftar Destek Platformu” FanSupport da yerini aldı. Konferansa iştiraki kabul edilen sayılı Türk teşebbüs şirketlerinden biri olan FanSupport, dört gün boyunca küresel teşebbüs ekosistemiyle buluşma fırsatı buldu.
İnovatif taraftar takviye modeliyle spor iktisadının dijital dönüşümüne katkı sağlayan dünyanın birinci ve tek kaideli taraftar takviye platformu FanSupport, 1-4 Kasım tarihlerinde Lizbon’da düzenlenen Web Summit 2022’de yatırımcılarla buluştu.
FanSupport, dünyanın dört bir yanından 2.300 teşebbüs ve 800 yatırımcı dahil olmak üzere 80 bin ziyaretçiyi ağırlayan Web Summit’te kurduğu standında eşsiz platformunu tanıttı. Tepe kapsamında dünyaya açılımını sağlayacak milletlerarası yatırımcı görüşmeleri gerçekleştiren FanSupport, epeyce verimli bir tecrübe yaşadı. FanSupport; başta ABD, Avrupa, Uzak Doğu ve Körfez Bölgesi olmak üzere birçok Venture Capital yatırım fonunun ve yatırımcının ilgi odağı oldu.
Yüzde 100 Türk yazılımcılar tarafından geliştirildi
FS Teknoloji A.Ş. bünyesinde yüzde 100 Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen FanSupport, spor sanayisinde eşi gibisi olmayan bir takviye modeli sunuyor. IOS, Android ve Harmony OS platformları üzerinden taşınabilir uygulama olarak hizmet veren FanSupport, “Şartlı Taraftar Desteği” modeli ile konvansiyonel bağış sistemlerinin yanında, dijital ve yenilikçi bir platform olarak sürdürülebilir bir kaynak sağlıyor.
Koşullu takviye modelleri
FanSupport platformunda, “müsabaka destekleri”, “transfer destekleri” ve “genel başarı destekleri” üzere farklı şartlı takviye modelleri bulunuyor. Taraftarlar, karşılaşma takviyeleri ile kulüplerinin maçı kazanması kaidesiyle, transfer takviyeleriyle; oyuncunun transfer edilmesi kaidesiyle, genel muvaffakiyet dayanakları ile de lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası’nın kazanılması, milletlerarası turnuvalara iştirak yahut çeşit atlanması üzere bahislerde şartlı takviye olabiliyor. Hedeflenen muvaffakiyet gerçekleşmediğinde ise yapılan takviyeler taraftara iade ediliyor.
Taraftar kulübünün yanında
FanSupport platformunun kulüplerle yaptığı muahede doğrultusunda, taraftarlar karşılaşma sonuçlarına, oyuncuların transfer edilmesine, kazanılacak kupalara ve memleketler arası kupalarda cins atlama üzere başarılara, kurallı formda dayanak olabiliyor. Bu sayede hem kulüpler kazanıyor hem de kadrosuna gönülden bağlı olan taraftarlar kaideli takviye vererek; kulübün maksatlarına ve gereksinimlerine ulaşmasında hisse sahibi oluyor. Taraftarlar, kulübün şimdiki kampanyalarını platform üzerinden takip ederek, hangi şartların gerçekleşmesi koşuluyla dayanakta bulunacağını kendisi belirliyor ve yapılan dayanakları sistem üzerinden anlık olarak görüntüleyebiliyor. Taraftarlar, platform üzerinden kulüplere şartsız dayanak verme imkânına da sahip oluyor.
50 ülkede patent başvurusu, 60 ülkede marka tescili
FanSupport, Türkiye’de spor kulüpleriyle iş birliğini sürdürürken, geliştirdiği eser ve hizmetleri küresel ölçeğe de taşımayı hedefliyor. FanSupport’un “Koşullu Destek Sistemi” ile ilgili olarak; gelişmiş 50 ülkede patent başvurusu ve 60 ülkede marka tescili yapıldı. Ayrıyeten platformun milletlerarası alandaki faaliyetlerinin koordine edilmesi için İsviçre ofisi kuruldu.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı